2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Rekord-magas infláció, elszabaduló árak – Így kezdődik 2022 

DK: Rekord-magas infláció, elszabaduló árak – Így kezdődik 2022 

Az elmúlt egy év keserű leckét adott hazánknak abból, mi történik, ha nem egy felelős kormány, hanem egy bűnszervezet vezeti az országot. 

– Tavaly 18 percenként halt meg valaki Magyarországon a koronavírus szövődményeiben. A tömeges tesztelés elmaradása, a kontakt kutatás összeomlása és az egészségügy évtizedes kivéreztetése azt eredményezte, hogy az Orbán-kormányé a világ egyik legrosszabb járványkezelése.

Tavaly többször is megdöntötte a forint a történelmi mélypontot, soha korábban nem ért olyan keveset a fizetésünk és a nyugdíjunk, mint az elmúlt hónapokban. Az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarcát mindannyian érezhettük a boltokban és érezni fogjuk a következő hónapokban is, hiszen a gyenge forint miatt 14 éves rekordon van az infláció.

A rekord-gyenge forint és a rekord-magas infláció elhozta a rekord-magas üzemanyagárakat is. A helikopteren, magánrepülőn és szolgálati limuzinban utazó fideszes elit azt akarja velünk elhitetni, hogy örülnünk kellene a 480 forintos hatósági benzinárnak, pedig az Orbán-kormány előtt ennek alig több mint a feléért tankolhattunk.

A Forbes összesítése szerint a miniszterelnök szomszédja és gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc ma a leggazdagabb magyar, közel 500 milliárd forintos vagyonnal. A kormány egyetlen valódi célja a tavalyi évben is az volt, hogy minél több pénzt lopjon el a közösből a megfelelő strómanok, rokonok, vejek és gázszerelők nevére.

A DK szerint a következő hónapok arról fognak szólni, hogy vagy leváltjuk az Orbán-kormányt, vagy folytatódik az ország mélyrepülése, ahonnan talán már soha nem lesz visszaút. Mi, DK-sok azért dolgozunk, hogy az egységes ellenzék egyszer és mindenkorra leváltsa ezt a kormányt, és egy élhető, szabad, európai Magyarországot teremtsünk.

Barkóczi Balázs 

A Demokratikus Koalíció szóvivője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 12. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek