2023. 09. 24. vasárnap

Gellért, Mercédesz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbán miatt élünk rosszul – Egekben a kamatok, lehetetlen lakáshoz jutnia a fiataloknak

DK: Orbán miatt élünk rosszul – Egekben a kamatok, lehetetlen lakáshoz jutnia a fiataloknak

A bank360.hu számolta ki, hogy három év alatt 53 százalékkal emelkedtek a lakáshitelek törlesztőrészletei, ennek köszönhető, hogy a harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet.

3 évvel ezelőtt egy 20 millió forintos lakáshitelért átlagosan 28 millió forintot kellett visszafizetni, ma viszont több mint a dupláját, 43 millió forintot. Az orbáni infláció és a magas kamatok együttesen hosszú időre elintézték, hogy aki eddig nem jutott saját lakáshoz, az mostantól ne is jusson, így Orbán Viktor miatt a legtöbbeknek csak álom marad a saját otthon.

A Demokratikus Koalíció szerint megbocsájthatatlan, hogy az Orbán-rendszer mára gyakorlatilag ellehetetlenítette, hogy a magyar fiatalok saját lakáshoz jussanak. Nem elég, hogy Orbán miatt élünk rosszul, a legtöbbeknek már halvány reményük sincs arra, hogy egyszer egy saját otthonuk legyen, hiába dolgozzák végig az életüket. A DK szerint ebben csak az hozhat változást, ha véget vetünk az orbáni inflációnak és a magas kamatoknak, ehhez azonban az Orbán-rendszernek kell véget vetnünk. Mára az Árnyékkormány a magyarok egyetlen reménye, hogy ne csak álom legyen a saját otthonhoz jutás.

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek