2022. 10. 4. kedd

Ferenc
1 EUR 425 HUF
1 GBP 488 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: nem kérnek a gazdák többet a Fidesz „segítő” kezéből – szemfényvesztés a kabinet stratégiai terve

DK: nem kérnek a gazdák többet a Fidesz „segítő” kezéből – szemfényvesztés a kabinet stratégiai terve

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudjuk, az Orbán-kormány agrárpolitikája csúfos kudarcot vallott és most ugyanez a sors vár a kabinet Európai Bizottságnak benyújtott, 2023 és 2027 közötti időszakra vonatkozó stratégiai tervére is. Orbánék több mint tíz éve hitegetik folyamatosan a tisztességes magyar gazdákat, de miközben a „Mészárosok” és „Csányik” dúsgazdagok lettek, a leszakadás, a szegregáció és az elmaradottság csak fokozódott a Vidék Magyarországán.

A Demokratikus Koalíció szerint a legújabb orbáni agrárpolitikai iránymutatás sem több puszta szemfényvesztésnél. A kormány úgy ígér modernizációt, hogy az elmúlt évtizedben csak még körülményesebbé és átláthatatlanabbá tette az agrárium támogatási rendszerét, ezzel a saját haverokat segítette, amíg a mezőgazdaságból élők sokaságát cserbenhagyta. A DK szerint egyértelmű, a magyar gazdák már nem kérnek a Fidesz újabb üres ígéreteiből és hazugságaiból. Az áprilisi kormányváltás után az új kormány feladata lesz, hogy korrigálja az orbáni agrárpolitika pusztításait, és végre ne csak jól hangzó szlogenek szintjén, hanem a valóságban is a tisztességes magyar gazdák oldalára álljon Mészáros Lőrincék támogatása helyett.

Benedek Szilveszter

A DK Agrárkabinetének vezetője, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folyta…

További cikkek