2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Már időpontot sem lehet kérni létfontosságú szakvizsgálatokra az orbáni megszorítások miatt

DK: Már időpontot sem lehet kérni létfontosságú szakvizsgálatokra az orbáni megszorítások miatt

Már időpontot sem lehet kérni a szigetszentmiklósi szakrendelőben olyan, sok beteg számára létfontosságú vizsgálatokra, mint a kardiológia vagy az ultrahang.

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni megszorítások miatt már olyan sok szakorvos hiányzik a szakrendelőkből, hogy már várólisták sincsenek, hanem egyszerűen megszűnnek az alapvető szakvizsgálatok. Ez veszélyezteti a magyarok egészségét, sőt az életét is, mivel az orbáni infláció, a brutális áremelések miatt rengeteg ember fizetése és nyugdíja nem elegendő a súlyos összegekbe kerülő magánorvosi vizsgálatokra. Amíg Orbánnak és a fideszes milliárdosoknak luxuskórházak, modern magánrendelők járnak, addig magyarok milliói számára megszűnik az orvosi ellátás. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után minden magyar számára biztosítsa az ingyenes, európai színvonalú orvosi ellátást, valamint letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.
 
Dr. László Imre 
A DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…