2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Követeljük, hogy Kovács Péter fizesse vissza az önkormányzat által szervezett nizzai út költségeit!

DK: Követeljük, hogy Kovács Péter fizesse vissza az önkormányzat által szervezett nizzai út költségeit!

Külföldi kirándulásokat szervez a XVI. kerületi önkormányzat a helyi iskolák vezetőinek. A legutóbbi, nizzai úton részt vett Kovács Péter fideszes polgármester és a helyettesei is, míg egy másik, a spanyol oktatási rendszer megismerése céljából szervezett barcelonai úton a résztvevők ellátogattak az FC Barcelona múzeumába is.

A Demokratikus Koalíció szerint nevetséges, hogy miközben ezer sebből vérzik az oktatás, az egészségügy, egyre nagyobb az elszegényedés, Kovács arra büszke, hogy utazási irodák által szervezett kirándulásokon vesz részt. Ezért kértem ki az adatokat, hiszen jogunk van tudni, volt-e értelme a több millió forintba kerülő nizzai, szentpétervári vagy szicíliai utaknak. Követeljük, hogy fizessék vissza az utak költségeit azok a politikusok, akik részt vettek rajtuk! Egy szociáldemokrata kormány a vezetők luxusútjai helyett a magyar emberekre fordítaná a közpénzt, és nem fordulhatna elő, hogy egy polgármester a francia Riviérára utazzon az emberek pénzéből következmények nélkül. Erre a szociáldemokrata fordulatra készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Nemes Gábor
A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…