2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Ingyenes szabadstrandot minden balatoni településre!

Komoly áremelkedésekre lehet számítani a strandokon, így a Balatonnál is: van, ahol 25 százalékkal többet kell majd fizetni a belépőkért.

Ráadásul évről évre fogynak a szabadstrandok a tó körül, egyre nagyobb részeket hasítanak ki a partból luxusszállodák és fizetős strandok számára, gondoljunk csak Tihanyban a Plage18-ra, Mészáros Lőrinc birodalmára, ahova már tavaly is 5000 forintos beugróért lehetett bejutni, majd a kapun belül újabb tízezreket húztak le az emberekről, hisz még ételt, vagy napozóágyat sem lehet bevinni.

A Demokratikus Koalíció évek óta követeli, hogy minden balatoni településen legyen ingyenes szabadstrand, ehelyett a fideszes kisgömböc inkább felzabálja a magyar tengert. Mikor ma, Magyarországon napról napra kevesebbet érnek a fizetések és emelkednek az árak, taszító, hogy a fideszes kormányzat leereszkedő gőggel vonul a balatoni luxusvillákba és szállodákba, majd megmagyarázzák, hogy nincs is szükség a szabadstrandokra. Egyszerű a követelés: legyen minden településen ingyenes szabadstrand, hogy egy-egy napra mindenkinek legyen lehetősége egy kicsit pihenni, nyaralni, feltöltődni a magyar tengernél.

Kálmán Olga 

A DK országgyűlési képviselője, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek