2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK az Országgyűlésben – Százezer forintos egyszeri juttatást követelünk az embereknek!

DK: Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK az Országgyűlésben – Százezer forintos egyszeri juttatást követelünk az embereknek!

Kevesebb mint két hónappal az április választások után mára kristálytisztán látszik, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya soha nem látott megszorításcunamit zúdít a magyar emberek nyakába.

Ezért a DK múlt pénteken egy négy pontból álló, inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek. Erről a 4 intézkedésről a DK külön-külön is beszélni fog a következő napokban.

A Demokratikus Koalíció nem kér a törvénytelen kormány adóemeléseiből és megszorításaiból, ezért az infláció ellensúlyozását célző javaslatcsomagunk egyik pontjaként arra szólítjuk fel a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum 100 ezer forintos kárpótlást minden gyereket nevelő családnak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél rosszabbul kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékkal élőknek. Ezek a társadalmi csoportok azok, amelyek elsőként érzik a saját bőrükön a kormány történelmi megszorításait, nekik nem újabb adókra, dráguló élelmiszerárakra, elszabaduló törlesztőrészletekre, megfizethetetlen telefonszámlákra, hanem segítségre van szükségük. Itt az ideje, hogy Orbán törvénytelen kormánya a bajban lévő magyar emberek oldalára álljon.

Oláh Lajos 

A DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek