2023. 02. 9. csütörtök

Abigél, Alex
1 EUR 389 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Hétfőig nem lehet szülni az Uzsoki Kórházban – A kormány törölje el az egészségügyi szolgálati törvényt!

DK: Hétfőig nem lehet szülni az Uzsoki Kórházban – A kormány törölje el az egészségügyi szolgálati törvényt!

Az Uzsoki Utcai Kórház Facebook-oldalán közölte, hogy csütörtök délelőttől hétfőig szünetel a szülészeti ellátás az intézményben, a zuglói kismamákat a Honvédkórházban, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban fogják ellátni.

A magyar egészségügyi ellátás összeomlásának újabb drámai látleletével állunk szemben. Még nincs is itt a nyári szabadságok ideje és máris katasztrofális a helyzet az ország több pontján. Úgy tűnik, hogy a Fidesz a stop infláció helyett inkább a stop gyermekszülés programját hajtja végre.

A DK felháborítónak és veszélyesnek tartja, hogy ez a törvénytelen, dilettáns kormány már az alapvető egészségügyi ellátás működtetésére is képtelen. A DK azt követeli, hogy a kormány törölje el az egészségügyi szolgálati törvényt, vonja vissza a nyugdíjasok és a vállalkozók foglalkoztatási korlátait, kínáljon kiszámítható életpályát az orvosoknak és egészségügyi dolgozónak, és egyeztessen a szakmai érdekvédelmi szervezetekkel, betegszervezetekkel, hogy sehol az országban ne legyenek veszélyben a betegek, a sérültek, a szülő nők, amennyiben ellátásra szorulnak.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek