2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Hazudik a kormány az ápolók béréről – A kormányváltás után valódi béremelésre van szükség!

DK: Hazudik a kormány az ápolók béréről – A kormányváltás után valódi béremelésre van szükség!

Az Orbánék által hirdetett ápolói béremelés köszönőviszonyban sincs a valósággal: 2022-ben az ápolók átlagkeresete bruttó 517 ezer és 690 ezer forint között alakul, ám ez az összeghatár a valós ápolói keresetek mintegy másfélszerese.

A Független Egészségügyi Szakszervezet gyűjtése szerint az orbáni 517 ezer forint a valóságban csupán 340 ezer forint, míg a kormány által hazudott 690 ezres fizetések valójában bruttó 499 ezer forintot jelentenek. Ennél többet csak brutális túlmunkával kereshetnek a járvány alatt egyébként is emberi tűrőképességük határán teljesítő ápolók.

A Demokratikus Koalíció visszataszítónak tartja, hogy az Orbán-kormány már attól sem riad vissza, hogy az ápolói bérekről hazudjon. Magyarország szívtelen és gonosz kormánya semmibe veszi az egészségügyben heroikus küzdelmet folytató ápolókat, akiknek ahelyett, hogy valódi megbecsülést adna, ócska politikai haszonszerzésre használja őket. A kormány a világjárvány harmadik évében sem képes az valódi erkölcsi és anyagi támogatást biztosítani az egészségügyben dolgozóknak. Az áprilisi kormányváltás után az új kormány kiemelt feladata lesz a kórházakban uralkodó áldatlan állapotok rendezése. Valódi béremelésre, igazi megbecsülésre, tisztességes munkakörülményekre van szükség, az orbáni ámokfutás után csak így lesz esélyünk pályán tartani az egészségügyi dolgozókat.

Varga Zoltán

A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek