2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Határozati javaslatot nyújtottunk be a nyugdíjasok megsegítésére, de a fideszes képviselők el sem jöttek a Népjóléti Bizottság ülésére

DK: Határozati javaslatot nyújtottunk be a nyugdíjasok megsegítésére, de a fideszes képviselők el sem jöttek a Népjóléti Bizottság ülésére

Több százezer nyugdíjas nap mint nap tapasztalhatja az orbáni infláció hatását a boltokban. A történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés soha nem látott terheket ró minden idős vállára, miközben a nyugdíjuk egyre kevesebbet ér.

A megsegítésükre az Árnyékkormány megbízatásából a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely a fideszes képviselőknek köszönhetően azonban már az első lépésnél elakadt.

A Demokratikus Koalíció számára fontos, hogy egy végigdolgozott élet után tisztességes időskor járjon mindenkinek. Éppen ezért határozati javaslatunkban 10%-os nyugdíjkorrekciót, és egyszeri 100 ezer forintos támogatás kifizetését indítványoztuk, a kormánypárti képviselők számára azonban annyira nem fontos ez a téma, hogy meg sem jelentek a Népjóléti Bizottság ülésén, nem hogy megszavazták volna. A megélhetési válságért kizárólag Orbán Viktor és a kormánya felelős, mégsem érzik úgy, hogy tenniük kéne valamit a megfékezéséért; vagyis amíg a Fidesz van hatalmon, addig a megélhetési válság is velünk lesz. Mi tudjuk a kiutat a megélhetési válságból, tudjuk, hogyan hozzuk el az európai jólétet: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy minden nyugdíjasnak méltó időskor járjon.

Varga Zoltán, a Népjóléti Bizottság elnöke

Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek