2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt!

A Demokratikus Koalíció hosszú évek óta, következetesen képviseli, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt.

Az ukrán állampolgárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2010 óta tömegesen létesítenek fiktív lakcímet, majd visszaélve egy 55 éves magyar-szovjet egyezmény rendelkezéseivel, az egykori Szovjetunióban és Ukrajnában szerzett szolgálati, biztosítási időre hivatkozva az ukrajnainál jóval magasabb magyarországi nyugdíjat igényelnek, amelyben összege a 2-300 ezer forintot is eléri. 2009-ben az akkor hivatalban lévő kormány megkezdte ennek a felmondását, de Orbánék 2010-ben visszatáncoltak.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kitart amellett, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt. Elképesztő, hogy Orbánék politikai érdekből ukrán nyugdíjasoknak osztogatnak 2-300 ezer forintokat, miközben a magyarországi nyugdíjasokat kampányszerűen, alamizsnaként osztogatott pénzekkel aláznak meg egy ledolgozott élet után. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban, hogy Orbánék a közösből osztogassanak tovább, és a 2022-es választás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal fel fogjuk mondani ezt az egyezményt, amire Orbánék több, mint tíz éve képtelenek voltak.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Kőbánya-Kispesten

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum