2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

DK: Fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt!

A Demokratikus Koalíció hosszú évek óta, következetesen képviseli, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt.

Az ukrán állampolgárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2010 óta tömegesen létesítenek fiktív lakcímet, majd visszaélve egy 55 éves magyar-szovjet egyezmény rendelkezéseivel, az egykori Szovjetunióban és Ukrajnában szerzett szolgálati, biztosítási időre hivatkozva az ukrajnainál jóval magasabb magyarországi nyugdíjat igényelnek, amelyben összege a 2-300 ezer forintot is eléri. 2009-ben az akkor hivatalban lévő kormány megkezdte ennek a felmondását, de Orbánék 2010-ben visszatáncoltak.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kitart amellett, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt. Elképesztő, hogy Orbánék politikai érdekből ukrán nyugdíjasoknak osztogatnak 2-300 ezer forintokat, miközben a magyarországi nyugdíjasokat kampányszerűen, alamizsnaként osztogatott pénzekkel aláznak meg egy ledolgozott élet után. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban, hogy Orbánék a közösből osztogassanak tovább, és a 2022-es választás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal fel fogjuk mondani ezt az egyezményt, amire Orbánék több, mint tíz éve képtelenek voltak.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Kőbánya-Kispesten

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…