2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég

DK: Bebizonyosodott, hogy csak lopásra kellett a lélegeztetőgép-bizniszben használt Fidesz-közeli cég

A koronavírus-járványban a törvénytelen kormány sokszorosan túlárazott, kínai lélegeztetőgépet vásárolt egy gyanús közvetítőcégen keresztül.

A Fourcardinal Tanácsadó Kft. gépenként 17 millió forintos üzletet kötött, majd a cégből kivettek 2,8 milliárd forint osztalékot, és megszüntették; a cég mára túl van a végelszámoláson is. A lélegeztetőgép-biznisznek korábban Kálmán Olga járt utána, aki előbb közérdekű adatigénylést adott be Szijjártó Péternek, majd pert indított a szerződések kiadásáért, végül büntetőfeljelentést is tett az ügyben.

A DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól: kik kerestek közel 3 milliárdot a lélegeztetőgép-bizniszen? Kinek a kedvéért döntött úgy a törvénytelen kormány, hogy nyerészkedni fog a járványon is? Hol a pénz, amit kínai, más országokban egyébként használhatatlannak és veszélyesnek minősített lélegeztetőgépekre költöttek? A DK szerint a cég végelszámolása maga a beismerés, nyilvánvaló, hogy csak a lopásra kellett a Fidesz-közeli vállalkozás.

Ráczné Földi Judit

A DK elnökségi tagja

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/388576129993524/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek