2023. 06. 10. szombat

Margit, Gréta
1 EUR 369 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Az Orbán-kormány felelőtlensége gabonahiányt okozott – Egekbe szökött a kenyérár 

DK: Az Orbán-kormány felelőtlensége gabonahiányt okozott – Egekbe szökött a kenyérár 

Mivel Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre, hónapok óta tudjuk, hogy előbb-utóbb gabonahiányhoz vezethet az Ukrajnában zajló háború.

Ez a hiány jelentősen drágábbá is teszi a gabonát, a Gabonaszövetség szerint 40%-os áremelkedés várható. Ehhez képest Orbán Viktor törvénytelen kormánya jelenleg is tétlenül nézi, ahogy a magyar gabonát külföldre adják el, holott a Magyar Államnak elővásárlási joga van, amivel ha élne és tartalékot képezne, akkor megelőzhetné mind a hazai gabonahiányt, mind a kenyér árának drasztikus drágulását.

A Demokratikus Koalíció szerint a törvénytelen kormány felelőtlensége gabonahiányt és fájdalmas áremeléseket okozhat. Nem elég, hogy a gyenge gazdaságpolitika és a gyenge forint miatt már most is 500 Ft-ba kerül egy kiló kenyér, a kormány tétlensége miatt felkészülhetünk a 700, vagy akár a 800 forintos kenyérárra is. A DK szerint egy baloldali kormány soha nem hagyná, hogy megfizethetetlenné váljanak az élelmiszerek, különösen a kenyér. A milliárdos fideszes elit nyilván nem érzékeli, hogy ez milyen terhet fog jelenteni a magyar családoknak.

Varga Zoltán 

A DK országgyűlési képviselője, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

3+1 tuti program apák napjára
Az apák napja egy Amerikából eredeztethető ünnep, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján, azaz idén 18-án ünneplünk. A különleges alkalom eg…