2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 407 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A multikat megvédte, a katás kisvállalkozásokon megszorítást hajt végre a Fidesz

DK: A multikat megvédte, a katás kisvállalkozásokon megszorítást hajt végre a Fidesz

A kormány benyújtotta a katás adózással kapcsolatos törvénymódosítását. A brutális orbáni megszorítócsomagba illeszkedő javaslat szerint szeptember elsejétől a katások bevétele csak magánszemélyektől származhat, vállalkozásoktól nem.

Ez a változtatás tudatosan zár ki a KATA-ból akár több tízezer olyan magyar kis- és közepes vállalkozást is, amelyek eddig nem kizárólag magánszemélyeknek dolgoztak. Ma este több tízezer egyéni és kisvállalkozó fogja feltenni a magának a kérdést: szeptember 1-től dolgozzanak feketén vagy húzzák le a rolót örökre?

A Demokratikus Koalíció szerint hiába az orbáni infláció és a különadók, moat a KATA-t is elvitte a kormányzati megszorítás. A DK szerint morálisan és politikailag is vállalhatatlan, hogy amíg a Fidesz most azért háborúzik Európában, hogy a multiknak ne kelljen többet adózniuk, addig itthon a magyar vállalkozásokon hajt végre megszorítást azzal, hogy egy jelentős részüket kizárja a KATA-ból. A Fidesz a multik oldalán áll, a DK a magyar kis- és közepes vállalkozások oldalán, így számunkra elfogadhatatlan a KATA “átalakítása”.

Varju László
A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek