2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány ne a betegekkel fizettesse meg saját alkalmatlanságát – Brutális gyógyszeráremeléssel fenyegetnek a többi megszorítás mellé!

DK: A kormány ne a betegekkel fizettesse meg saját alkalmatlanságát – Brutális gyógyszeráremeléssel fenyegetnek a többi megszorítás mellé!

A napi.hu portál számolt be arról, hogy elképesztő gyógyszeráremelésre kell készülni ősszel. A NEAK honlapján szereplő közlemény szerint akár 450 százalékkal is drágulhatnak a vérrögképződést megakadályozó terápiás készítmények október 1.-étől.

A Demokratikus Koalíció megengedhetetlennek tartja, hogy a jelenlegi helyzetben még tovább üti a betegeket is a kormány. Az orbáni adóemelések, megszorítások, infláció és rezsiemelés, a hétszeres gázár, az elszabaduló élelmiszerárak mellett, nem lehet még az élethez szükséges gyógyszerek árát is az egekbe emelni! Mert ezek a vérrögképződést megakadályozó készítmények valóban a tényleges életveszélytől óvják azokat a betegeket, akiknek ezt (sokszor) életük végéig használniuk kell. Ha a kormány nem ad olyan érdemi támogatást ezekre a készítményekre, amely nem lehetetleníti el az ezekhez való hozzáférést a rászoruló betegek számára, tragédiák sora fog bekövetkezni azért, mert az emberek nem fogják tudni kiváltani a gyógyszereiket. Ez pedig egyértelműen ennek a törvénytelen kormánynak a lelkén fog száradni!

Dr. Komáromi Zoltán

a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek