2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány cserbenhagyta a ferencvárosiakat – Orbánék sajnálnak 15 milliárd forintot az Illatos úti talajszennyezés megszüntetésére

DK: A kormány cserbenhagyta a ferencvárosiakat – Orbánék sajnálnak 15 milliárd forintot az Illatos úti talajszennyezés megszüntetésére

Ferencváros polgármestere a kerületi önkormányzat ülésén hívta fel a figyelmet, hogy a Budapesti Vegyi Művek volt, Illatos úti telephelyén elképesztő mértékű a talajszennyezés.

A mintavételezés szerint nagy mennyiségű hidrogén-klorid szivárgott a talajba, ami sok tízezer ember egészséges ivóvíz ellátását veszélyezteti. A szakvélemények szerint erre teljes talajcsere lenne a megoldás, ami 15 milliárd forintba kerülne, de a kormány nem segít a kerületnek.

A Demokratikus Koalíció ferencvárosi és józsefvárosi képviselőjelöltjeként mindenben támogatni fogom a kerület polgármesterét és a lakókat, ezért kértem fel Arató Gergelyt, a DK frakcióvezető-helyettesét, hogy támogassa ügyünket a Parlamenten belül is. Felelősségteljes emberként ugyanis felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom, hogy a vegyiművek által otthagyott mérgek szabadon szennyezhetik a talajt, fertőzhetik az ivóvizet. 15 milliárd forint nem sok emberek tízezreinek és a környezet egészségéért cserébe. Beláthatatlan következményei lesznek, ha a szennyeződés tovább terjed, így kötelességünk lépni az ügyben.

Manhalter Dániel

a DK józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek