2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A Fidesz elutasította, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

DK: A Fidesz elutasította, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

Amíg a Fidesz korrupciót támogató, csak a jogállam látszatára vonatkozó javaslatcsomagot nyújtott be és szavazott meg az Országgyűlésben, addig a DK a jogállamot valóban helyreállító javaslatokat terjesztett be a Parlamentben. Ezeket a javaslatokat a Fidesz az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának tegnapi ülésén egytől egyig leszavazta.

A Fidesz nemet mondott arra, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A Fidesz nemet mondott arra, hogy politikailag függetlenné kell tenni a bíróságokat és az ügyészséget. A Fidesz nemet mondott arra, hogy módosítani kell az Alkotmánybíróság jelenlegi, jogállamot korlátozó működését. A Fidesz nemet mondott arra is, hogy helyre kell állítani a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot. A Fidesz tehát nemet mondott az Európai Magyarországra.

A Demokratikus Koalíció szerint ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán Viktor továbbra is csak azt akarja csinálni, amit az elmúlt 12 évben: lopni, lopni és lopni. A DK szerint az Árnyékkormány a bizonyíték arra, hogy ez nem kell így legyen, van kiút a megélhetési válságból és van kormányzóképes alternatíva az országban.

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Bizottság tagja 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…