2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: 20%-os inflációt jósol az MNB – Már Matolcsyék sem tagadják, hogy elvesztették az infláció elleni harcot

DK: 20%-os inflációt jósol az MNB – Már Matolcsyék sem tagadják, hogy elvesztették az infláció elleni harcot

Mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal: 20%-os inflációt jósolnak a következő hónapokra.

Ez azt jelenti, hogy hiába döntöget 25 éves rekordokat az orbáni infláció, hiába van rezsiemelés és kormányzati megszorítások, ennél csak még nehezebb lesz az életünk az Orbán-kormánnyal. Belegondolni is fájdalmas, hogy ha a valóságot mindig szépítő MNB is 20%-os inflációt jósol, akkor mekkora lesz ez a valóságban.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet a tényre: a hónapok óta tartó drágulás az évtizedes forintgyengítés és a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye. A magyar gazdaságot és a mindennapi életünket ma az orbáni infláció fojtogatja; azért élünk egyre rosszabbul, mert a kormány a multik és a lopott euróból élő fideszes oligarchák kedvéért éveken át gyengítette a forintot. Orbán miatt emelkednek az árak a boltokban, Orbán miatt ér egyre kevesebbet a fizetésünk és a nyugdíjunk, Orbán miatt szegényedik el Magyarország. Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig maradni fog az orbáni infláció is.

Varju László

a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek