2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: 100 napja robbant ki a Pegasus-botrány – hol vannak a felelősök?

DK: 100 napja robbant ki a Pegasus-botrány – hol vannak a felelősök?

Több mint három hónapja derült ki, hogy több száz kormánykritikus újságíró, ellenzéki politikus és Orbántól független üzletember került a Pegasus kémszoftver célkeresztjébe.

Azóta kiderült, hogy az izraeli kiberfegyvert kizárólag államok vagy állami szervek vásárolhatták meg, azaz a botrányos lehallgatások közvetlenül Orbán Viktor kormányának tudtával, Varga Judit igazságügyi miniszter engedélyével történhettek.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy a legrosszabb pártállami időket idéző módszer kapcsán az Orbán-kormány az elmúlt 100 napban nem állt elő értelmes válasszal, mi több, a megfigyelés tényét nem is tagadta. A DK egy olyan szabad, európai Magyarországban hisz, ahol az embereknek nem kell félniük attól, hogy lehallgatják vagy megfigyelik őket pusztán azért, mert nem értenek egyet az aktuális hatalommal. 2022 után az új kormány egyik legfontosabb feladata lesz véget vetni a hétköznapjainkat átszövő félelemnek, a Pegasus-botrány felelőseit pedig számon fogjuk kérni!

dr. Vadai Ágnes

a DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek