2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Demokratikus Koalíció: A Dunaferr-dolgozóknak garanciára van szüksége, hogy a mostani leállás mellett is megmarad a munkájuk!

Demokratikus Koalíció: A Dunaferr-dolgozóknak garanciára van szüksége, hogy a mostani leállás mellett is megmarad a munkájuk!

Sajtóhírek szerint csütörtöktől határozatlan időre leállítják a Dunaferr nagyolvasztóját, és a nyersvas gyártáshoz szükséges üzemrészeket is tartalék üzembe teszik, miután az acélmű  új tulajdonosa szerint nem nyereséges a gyártás a mostani világpiaci árak mellett. Ez a döntés több ezer ember munkájára van hatással.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: tartsák be, amit ígértek a Dunaferr dolgozóinak! Garanciákra és világos, őszinte tájékoztatásra  van szükségük, hogy a leállás alatt és az újraindulás után is megmarad a munkájuk, hiszen az Orbán Viktor okozta megélhetési válságban már így is állandó bizonytalanságban élnek a fizetésüket felfaló orbáni infláció miatt. Az Orbán-kormány cserben hagyta Dunaújvárost, de a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és a már ősszel kidolgozott terv szerint megmentse a teljes Dunaferrt és a dolgozók állását.

Szabó Zsolt és Mezei Zsolt

A Demokratikus Koalíció dunaújvárosi alpolgármesterei

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek