2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Bebizonyosodott: A magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja

Bebizonyosodott: A magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja

A magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja – A kormányváltás után vissza kell hozni a nyugdíjak svájci indexálását!

Az Orbán-kormány egyik legnagyobb bűne a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetése volt. A baloldali kormányok által használt nyugdíjszámítási módszer lényege, hogy a nyugdíjak nem csak az infláció mértékével növekednek, hanem a béremelkedést is követik, így nem szakad ketté a társadalom aszerint, hogy ki az, aki még dolgozik és ki az, aki már végigdolgozta az életét. Egy friss közvélemény-kutatásban most megkérdezték az embereket, hogy ők milyen nyugdíjpolitikát szeretnének, és a megkérdezettek többsége a svájci indexálás újbóli bevezetését támogatta.

A Demokratikus Koalíció szerint bebizonyosodott, hogy a magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja. A kormányváltás után újra be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, amelynek megszüntetésével a Fidesz átlagban minden nyugdíjastól 1,2 millió forintot vett el az elmúlt 10 évben. A Fidesz bukása után nem nézhetjük tétlenül, hogy egyre több nyugdíjas szegényedik el, a nyugdíjak kiszámításánál újra figyelembe kell venni a bérek emelkedését. Nem csak azoknak jár a tisztességes megélhetés, akik még dolgoznak, hanem azoknak is, akik már végigdolgozták az életüket!

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke, az ellenzék újpesti országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum