2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Továbbra is nagy hangsúlyt kap a megelőzés

A Humán szolgáltatások fejlesztése Harsányban és térségében elnevezésű pályázatnak a keretén belül egészségügyi szűrés kerül megvalósításra mindösszesen kilenc település bevonásával.

Első állomásként Harsányban és Kisgyőrben várták a lakosokat az ingyenes vizsgálaton. A Harsányi Egészségügyi Centrumban mintegy ötven ember, vett részt a szűrésen. Nagyon örültek ennek a remek lehetőségnek, és remélik, hogy a későbbiekben is lesz még sok ilyen és ehhez hasonló megmozdulás a településen. A szűrésnek a legfőbb célja az egészséges életmód közösségi szintű megerősítése, a közösségek egészség kultúrájának fejlesztése, az egészségügyi állapotok javítása és az egészséges életmódra nevelés. A program során többek között lehetőség van vérnyomás, testsúly és testzsír mérésre, látás vizsgálatra, mozgás és egészséges életmód tanácsadásra, ultrahangos vizsgálatra. Következő állomásokként Bükkaranyoson, Hejőkeresztúron, Hejőszalontán, Mályiban, Ónodon, Sajóládon és Sajópetriben várják szeretettel a lakosságot, és bíznak benne, hogy minél nagyobb számban, vesznek majd részt ebben az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programban.

Molnár Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum