2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

Sajóbábonyi Város nap

Szakítottak a sajóbábonyiak a korábbi hagyományokkal hiszen a városnap már nem csak egy napból áll, hanem egy programsorozat része. Szerdán egy kiváló festőművész kiállításával nyitották meg a városnapi programsorozatukat.


Ezt követően csütörtökön a már jól bevált termés bemutatóval bővítették a program kínálatot. A Tájház csűrjében a Sajóbábonyi Kertbarátkör Egyesület közreműködésével a helyi gazdák és gazdasszonyok mutathatják meg idei szorgos munkájuk gyümölcsét.

Az idei év újabb színfoltja a tájház udvarán életre hívott úgynevezett városnapi ráhangoló, amellyel a régi hagyományok felelevenítése volt a cél.

Az idei éven először utcabált is tartottak, a tűzijáték után illetve a színpadnál elhelyezett urnában leadhatják a Sajóbábonyiak a szavazataikat arra, hogy kit szeretnének látni a jövő évi városnapi rendezvényen.

Minden korosztály számára  kikapcsolódást biztosítottak, úgy hogy megőrizve a hagyományokat de újszerű és változatos programokat is kínálnak.

 

Dr. Szilva István, a település polgármestere köszöntőbeszédében a következőt mondta: “Azt szokták mondani, hogy kétféle ember van. A feléig töltött pohárra az egyikfajta azt mondja, hogy félig tele van, a másik pedig azt, hogy félig üres. Mi, magyarok, többnyire az utóbbi fajtába tartozunk. Arra tanított minket a történelem, hogy ne legyünk túl optimisták, mert a végén még jön valaki, és kiissza a poharunkból a maradékot is.

Mégis azt mondom, hogy mi, sajóbábonyiak, legyünk kicsit derűlátóbbak. Van ugyanis okunk rá. Itt élünk a világ egyik leggyönyörűbb vidékén, amit őseink és elődeink sok ezer éve művelnek már meg, és ahol a mai napig egy összetartó, építő közösség él. Nekünk nem kell félnünk a jövőtől, mert a föld mindig ad enni annak, aki tud bánni vele.

2009 óta immár nyolcadik alkalommal érkeztünk el ehhez a naphoz, amikor a közösség összegyűlhet egy városnap keretében egy kis lazításra, egy kis szórakozásra, amikor – legalábbis egy rövid kis időre – , nem kell foglalkozni a mindennapok problémájával.
Ezzel a nappal szeretnénk kedveskedni minden olyan sajóbábonyi lakosnak, akik szívükön viselik településünk sorsát. Megérdemlik, hogy jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, hisz ki így, ki úgy tesz azért, hogy a település szépüljön, fejlődjön, jobbá váljon.”

Képösszeállításunk a galériában is tanúskodik arról, hogy jól sikerült az idei Városnap Sajóbábonyban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum