2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

Nyíregyházi anziksz

Ha az ember a szűkebb pátriáját szerető, és ezért sokat is tevő emberrel járja a várost, akkor olyan apró szépségekre is rábukkan, olyan érdekességeket is meglát, amely az egyszeri turista szemét bizonyosan elkerüli.

Így voltam Én, az elmúlt héten többedmagammal, szomszéd megyénk “fővárosában”, Mogyorós Judit vendégeként. Mint megtudtuk tőle a Mobex Kft. együtt működik a TDM-mel, a helyi Turisztikai Kft.-vel, s azzal a jónéhány egyesületi taggal akik szolgáltatóként idevárják a vendégeket. Példaértékű az összefogás, az együttműködés, a város vezetésével való kiváló kapcsolat, s így a siker is egyértelmű. Azt hallottuk, hogy az idei nyárra nem lehetett panasz, mert sokan látogatták meg az itteni attrakciókat, s bizony sokszor kevésnek bizonyult a szálláshely is.
Már csöndesebb időszak van, de azért a Hotel Fürdőházban a Sóstó mellett, amely az elmúlt évben teljesen megújult, voltak gyógyulni vágyó vendégek és épül mögötte az Aquarius Élményfürdő, amely majd még komplexebbé teszi a gyógy – és élményszolgáltatásokat.
Most jöjjenek a legek: az Állatparkban ahol 5000 állatot etetnek mindennap, közel 400 ezer látogató járt az idén. A Zsindelyes Pálinkafőzdében évente 4 millió kiló gyümölcsöt dolgoznak föl, s mondhatom az újfehértói fürtös meggyből készült nedű világhírre tett szert. Azt már csak hozzáteszem, hogy a sült kacsacombbal és a kemencében sült csülökkel sem vallottak szégyent. A 7,5 hektáron felépült Múzeumfalu épületeinek jó része ingyen, vagy nagyon csekély összegért került ide, – az igazgató jó alkuképességének köszönhetően – hogy méltán hirdesse, eleink is értettek a dolgukhoz.
A belvárosban már az advent első vasárnapjára készült a város, de a Centrál Hotelben vendégváróként, még a nyarat idéző  szabolcsi alma fogadja a vendégeket szobájukban.
Két nap nem elég, ez csupán ízelítő, ide mindenképpen vissza kell menni, még a “szomszéd várból” is…

Orosz B.Erika

Fotó:Orosz László

További képek a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum