2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Majális az emődi pince soron

Rotyogott a babgulyás, folyt a jóféle bor s egésznap kulturális programokon szórakozhatott a majálisozó közönség a III. Hagyományőrző Majálison, amelyet az Emődi Pincegazdák Egyesülete szervezett. Poráczki András elnököt éppen a fakanál mellett találjuk, s az is kiderül, hogy a babgulyásba is kerül egy kis vörösbor, no persze csak az íze kedvéért. A nap akadályversennyel kezdődött, amelyet az Emődi Nagycsaládosok Egyesülete szervezett. Kovácsné Németh Marianna elnök és Prodán Judit titkár csak egy szusszanásnyi időre tudott elszakadni a hatalmas csapattól. Hiszen nem csak az egyesület tagjai vannak itt, hanem miskolci, hejőkeresztúri, taktaharkányi családok is együtt ünnepelnek velük,mintegy 270-en.

 

Az egyesület már 12 éve működik, s 79 család a tagja. Van közöttük hat gyermekes, de van olyan is ahol csak kér gyermek van. Ők a pártoló tagok, s mint mondják azért járnak ide, mert sok jó programot szervez az egyesület. Ez a legnagyobb rendezvényük minden évben és a Szüreti Bál, amelynek a bevételét mindig tartósan beteg gyermeket nevelő családnak adományozzák. A kicsik és nagyok láthatóan jól szórakoznak, sárga egységes pólójukban mindenhol feltűnnek.

Ebéd után a Minidance Óvodáscsapat lép a színpadra, s természetesen a gyerekek óriási sikert aratnak. A Linde Dans country tánca után a Barátság Nyugdíjas klub, majd a Kisgyőri Kökörcsin Táncegyüttes lép föl, s végül a Vityuka Néptánc műsora zárja a táncos produkciókat. A Huszárok lovas bemutatója fergetegesre sikeredett, majd a délutánt Szóka Júlia művésznő népdal, operett műsora zárja.

Fotó:OL

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum