2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Egy éves a Biztos Kezdet Gyerekház Tiszatarjánban

„Legyen jobb a gyermekeknek” a Mezőcsáti Kistérségben elnevezésű pályázat megvalósítása 2012. július elsején kezdődött.

Egy éves a tiszatarjáni Biztos Kezdet Gyermekház, amelyet a  Legyen jobb a gyermekeknek a Mezőcsáti kistérségben projekt keretében 100 százalékos támogatás mellett valósult meg. Csetnekiné Halász Erika, a ház vezetője és Siska Tamásné projekt koordinátor mutatta be a létesítményt, valamint az itt folyó munkát.

A Biztos Kezdet program célja a lehető legjobb esély biztosítása a készségek-, képességek kibontakozásához, a 0-5 éves korú, azon gyerekek számára, akik a legnagyobb szegénységben élnek. A feladat olyan gyerek- és családbarát szolgáltatási környezet kialakítása, amely a szülők partneri bevonásával és aktív részvételük mellett koragyermekkorban egyenlő esélyt biztosít a veleszületett képességek kibontakozásához. A Gyerekház a Közösségi házzal együtt lett megvalósítva, így az 5 éves kor feletti gyermekek és felnőttek részére is biztosítva vannak a fejlesztési, fejlődési  lehetőségek.

Mint megtudtuk az első lépéseket elég nehezen tették meg, el kellett nyerni a szülők bizalmát. Az erőfeszítések azonban eredményre vezettek. A kézműves foglalkoztatóktól a mosási lehetőség biztosításáig sok minden szolgálja a gyerekek és a szülők felzárkóztatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum