2023. 12. 1. péntek

Elza
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Cserkeszőlőn táboroztak a szikszói gyerekek

Élmény és kreativitás. Ez volt annak a cserkeszőlői  táborozásnak a mottója , ahol  két turnusban 42 gyerek vehetett részt augusztus 13 és 17-e között.- tudtuk meg Takács Lászlónétól, Szikszó alpolgármesterétől , aki a tábor szakmai vezetője volt.

A program a Szikszói Többcélú Kistérségi Társulás pályázati sikerének köszönhető- mondja Füzesséri József ,a társulás elnöke.  Minden évben azon dolgozunk, hogy térségben élő gyerekek számára olyan nyári kirándulást szervezzünk, ami nemcsak kikapcsolódást , hanem hasznos együttlétet, tapasztalatokat is ad.

Takács Lászlóné arról beszélt : a  tervezéskor az volt a cél, hogy a hegyvidéken élő diákok  egy másfajta földrajzi formával és annak szépségeivel ismerkedjenek meg. Ezért esett a választás Cserkeszőlőre, ahol  az Alföld formáit , a Körösök vidékének növényvilágát  láthatták.  A  szálláshelyük a jurta tábor pedig felidézte a honfoglaló magyarok életformáját. Nagy siker volt a szarvasi arborétumba történő látogatás, de kifejezetten élvezték a gyerekek Szarvason a Mini Magyarországot, ahol hazánk híres épületeit fedezhették fel mini kiadásban. A Körösvölgyi Látogatóközpontban a tájegység növényzetével, állat és madárvilágával ismerkedhettek. A Körös holt ágán hajózhattak, de ellátogattak a hortobágyi madárkórházba is.

A jurta tábor a cserkeszőlői strand területén található ,igy a táborozók  – felügyelet mellett- de egész nap élvezhették  a strand örömeit, amit az időjárás is a kegyeibe fogadott- jegyzi meg Takács Lászlóné. De a fürdés mellett kézműves foglalkozást is szerveztek számukra, amelyet a jurta tábor szakemberei biztosítottak.  Fontak kosarat, ragasztottak, színeztek, gazdag eszközkészlet állt a rendelkezésükre. A strand ultramodern játszótere nagy sikert aratott.

A  tábor lakók  saját készítésű kézműves tárgyakkal, ajándékokkal tértek haza.- tudtuk meg Takács Lászlónétól-  A sok élmény és játék mellett az sem volt elhanyagolható, hogy olyan étrendet  sikerült összeállítani a táborban, amelyet minden gyerek jó étvággyal fogyasztott, hiszen a szülők legnagyobb aggodalma olykor abból adódik, hogy eszik e csemete akkor, ha közösségben van.

Az elmúlt években nem ez az első nyár amikor gyerekeket táboroztatunk- összegzi Takács Lászlóné- tavalyelőtt unoka – nagymama tábor volt, tavaly pedig Sarudon jártak. Az idei év tapasztalata azt mutatja: életre szóló élményt kaptak a gyerekek ez alatt az egy hét alatt, és érdemes  a jövőben is hasonló rendezvényeket szervezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek