2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

A Vadász poatak felújítása Szikszón

Szikszó belterületén áthalad a Vadász patak, amely 2010-ben biztonsági kockázatot jelentett az árvíz miatt. Azóta a karbantartásért felelős  EKÖVIZIG egy fejlesztési beruházásának köszönhetően  megemelte a támfalat, amely a 2010-ben  mért magas vízállástól is megvédené a várost. Az önkormányzatunk számára azonban rendkívül fontos, hogy  rendben  legyen  a patak meder, hogy  megelőzzük az újabb bajokat- mondja Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere .

Az említett beruházás még 2012-ben történt – folytatja Takács Lászlóné. Akkor nemcsak a támfalat újították és emelték meg, hanem a medret is tisztították. A biztonsági kockázat miatt szoros kapcsolatot alakítottunk ki az EKÖVIZIG  és a környezetvédelmi hatóság szakembereivel. 2014  óta napirenden van az, hogy szükségünk  van a meder rendszeres és folyamatos karbantartására.  Tavaly egy vegyszeres tisztítás történt, most azonban nagyszabású munkálatokra  kerül sor.

Augusztusban kezdődik meg Szikszó közigazgatási belterületén a Vadász patak olyan mértékű kotrása ami megközelítőleg 4000 köbméter iszapot és kotralékot jelent. Ezt elszállítják a mederből. Az elhelyezéshez az önkormányzat is biztosított területet, de a nagyobb mennyiséget az EKÖVIZIG a saját területén a depónia megemelésre, megerősítésére használja majd.  A munkálatok  körülbelül két hétig tartanak, amely némi kellemetlenséggel is jár majd, hiszen a belterületi utakat fogják használni a tehergépkocsik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek