2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • A putnoki védőnőket köszöntötte a Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője

A putnoki védőnőket köszöntötte a Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője

1915. június 13-án Budapesten Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével született meg az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére”, és ezen belül a Védőnői Szolgálat.

Ennek okán minden év június 13-án a magyar védőnőket ünnepeljük. A védőnői szolgálat 1917. november 14-én alakult kötelező hálózattá az „anya- és csecsemővédelmi intézmény szervezéséről” szóló rendelet hatályba lépése után. Magyarországon a Magyar Védőnők Egyesülete tömöríti az ország védőnőit. Érdekvédelmi szervezetként felügyelik a védőnőket érintő jogszabályok megalkotását és változását.

Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője és Tamás Barnabás a város polgármestere köszöntötte a putnoki védőnőket. Miután elhangzott a köszöntőbeszéd az országgyűlési képviselő még hosszasan beszélgetett velük.

Szó volt a szakmai nehézségekről és arról, hogy milyen esetleges változásokat látnak szükségesnek a szakmabeliek. A védőnők fontosnak tartották többek között azt, hogy a fejlesztések során megvásárlásra kerülő eszközökről a szakmabeliek véleménye súlyozottan számítson. Hozzátették, hogy a putnoki nagyon jó példa erre, hiszen itt mindig a nővérek véleménye alapján mennek végbe a beruházások. Mivel a város polgármestere rendszeres kapcsolatban áll az országgyűlési képviselővel, rajta keresztül a védőnők azonnal javaslatot tehetnek, ha valamilyen ötletük, gondolatuk van.

Filep Dávid

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek