Milliós támogatás a szikszói görög katolikus közösségnek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Milliós támogatás a szikszói görög katolikus közösségnek
Milliós támogatás a szikszói görög katolikus közösségnek PDF Nyomtat Email
2019 május 29., szerda 09:59

Nemzetiségi  gasztro-fesztivált – Ruszin pince napot  rendezett  az elmúlt hétvégén a szikszói pincesoron a szikszói  ruszin kisebbségi önkormányzat.  A közösségépítő  rendezvényen- amely a Szikszó30 programsorozat része volt-  Szikszó polgármestere Füzesséri József bejelentette :  22 milliós beruházással, parkoló építéssel segíti az önkormányzat a szikszói görög katolikus közösséget . A polgármesteri alapjából pedig  1 millió forinttal támogatja a templom belső fejlesztését.


2017 szeptemberében  avatták  fel Szikszón a  görög katolikus egyházközösség  Legszebb Istenszülő Születése Templomát,  amelynek  alapkövét még 13 évvel ezelőtt rakták le. Az adományokból , püspökségi, kormányzati és önkormányzati támogatásból létrejött épület 180  millió forintból készült el. A szenteléskor Moldván Tibor  a görög katolikus egyházközösség paróchusa  a csodák  templomáról beszélt, hiszen a görög katolikus közösség kitartásának, hitének , a támogatók segíteni akarásának köszönhetően épült meg a templom.


Füzesséri József Szikszó polgármestere a nemzetiségi gasztro-fesztiválon arról is beszélt: mennyire fontos egy város életében az, hogy olyan összetartó közösségek működjenek , mint Szikszón a ruszin kisebbségi önkormányzat és a görög katolikus egyházközösség. Az önkormányzat a kezdetektől segítségére volt a közösségnek a templom építésben és a tovább haladásukat ma is fontos szempontnak tartja.  Ezért is tervezte be az önkormányzat a fejlesztési beruházások közé a templom szomszédságában , a Temesvári utca felőli parkoló megépítését, amely nyár végére elkészül majd. A polgármesteri alap 1 milliós forintos támogatását pedig a templom további belső fejlesztésre ajánlotta fel.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások