KOMPLEX FELZÁRKÓZÁS LAKON
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 15. kedd

Jolán ünnepli névnapját.
Holnap Jusztin napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló KOMPLEX FELZÁRKÓZÁS LAKON
KOMPLEX FELZÁRKÓZÁS LAKON PDF Nyomtat Email
2019 március 29., péntek 11:17

Célirányos fejlesztések, helyi szolgáltatások, bekapcsolódás a munka világába, közösségi összefogás.  
Az elkövetkezendő 3 év alatt valósul meg mindez Lakon, a helyi önkormányzat a Laki Diák- és Tömegsport Egyesület, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és számos más civil, szociális szervezet együttműködésével.


2018. áprilisában indult a „Szegregált élethelyzetek felszámolása Lakon komplex programokkal” című projekt. A megvalósítás időszakában 60 fő került bevonásra, akik egyéni és családi fejlesztési tervek alapján kapnak támogatást szociális szakemberek közreműködésével.  
Elsősorban a falu szegregált településrészén, mélyszegénységben élők felzárkózását célozzuk meg helyben kialakított Szolgáltató Pontban elérhető szolgáltatásokkal, az egészségi állapot javításával, a képzettségi és foglalkoztatási szint növelésével. Mindezen célok mentén a szabadidős programok körének bővítésével erősíteni kívánjuk a településen a közösségi összetartást, növelni a település megtartó erejét.
A programba bekapcsolódók közül 45 fő OKJ-s szakmaszerző képzésben, 7-8. osztályos felzárkóztató képzésen és kompetenciákat fejlesztő foglalkozáson vesz részt helyben, ami elősegíti foglalkoztathatóságukat és javítva megélhetési lehetőségüket.
A képzések mellett közösségfejlesztő tréningek, foglalkoztatások is teret kapnak, mint a családi életre felkészítő foglalkozás és a szülői szerep megerősítése. Szeptembertől nagy érdeklődéssel működnek az egészség- és sportklub foglalkozások, játékos fejlesztő foglalkozások iskolások számára, a baba-mama játszóház és a foci bajnokság. 2018. szeptemberében Falunapon, októberben családi egészségnappal egybekötött szűrővizsgálatokon vehettek részt a településen élők. A projekt keretében számos ünnepkörhöz kötött rendezvényt tervezünk, melynek a felújított Közösségi Ház ad otthont.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások