2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

135 bort neveztek Sajóbábonyban

„Ez a világ mi vóna, ha a bor nem vóna” – hangzott a költői kérdés abban a dalban, amelyet a délutáni Bor-show-ban hallhattunk Sajóbábonyban.

Hangulatos műsor, pincelátogatás színesítette a programok sorát, hogy a XXI. Borversenyre érkező vendégek, és nevezők is jól szórakozzanak, amíg a szigorú zsűri meghozza a döntést. Az eredményhirdetésen, Dr.Szilva István polgármester köszöntötte a vendégeket, s megköszönte minden résztvevőnek, hogy megtisztelte a rendezvényt, s elhozta a borát, és minden pincegazdának aki kinyitotta a pincéjét a vendégek előtt.

Barta Gábor zsűri elnök szerint, kevés olyan borverseny van manapság ahol 135 borból mindössze 9 kap oklevelet, s a többi mind arany, ezüst, bronz minősítésre jogosult,  s 7 Nagy arany díjas is van, az Év bora, a Sajóbábony bora és a Deák Imre emlékbor mellett. Ez is azt mutatja, hogy az előző év jó évjárat volt, s hogy egyre többen adnak arra, hogy magas minőségű, jól kezelt borokat készítsenek, s nevezzenek.

Míg az eredményre vártunk, egy egri borásszal, Szabó Ferenccel beszélgettem, aki mint mondja igazi nőknek való bort is hozott a versenyre, amit Ő Eger Csillagának nevez -ezüst minősítést kapott – s amelyért négy fajta szőlőt telepített: Bianca, Zalagyöngye, Lakhegyi mézes és Rita adta a finom nedű alapanyagát.

OBE-OL

Képek a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek