2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Ötödére csökkent a gáz világpiaci ára – Azonnal vissza kell vonni a hétszeres gázáremelést a lakosság, a vállalkozások és az önkormányzatok esetében!

Árnyékkormány: Ötödére csökkent a gáz világpiaci ára – Azonnal vissza kell vonni a hétszeres gázáremelést a lakosság, a vállalkozások és az önkormányzatok esetében!

Megnyugtató hírre ébredt az európai energiapiac, a gáz ára ugyanis több mint egyéves mélypontra süllyedt a holland tőzsdén, azaz a gáz most ötödannyiba kerül, mint egy éve, amikor a legdrágább volt.

Az enyhe ősz és az európai gáztározók telítettsége leszorította az eddig Oroszország által felvert gázárakat, ez pedig nem maradhat következmények nélkül a lakossági gázárakat tekintve sem.

Az Árnyékkormány szerint a kormányzati rezsiárazásnak azonnal le kellene követnie a világpiaci árak esését, vissza kell vonni a hétszeres gázáremelést! Legyen a piaci ár valóban piaci, ehhez azonnali gázárcsökkentést kell végrehajtani a lakosságnak, a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak is. Mostantól nem az árakon, hanem csak és kizárólag Orbán Viktoron áll, hogy mennyire fogja az ország megszenvedni a telet. Ha marad a hétszeres gázár, az csakis a rezsibiznisz, Mészáros Lőrinc és a Fidesz-közeli energiaszolgáltatók profitja miatt történhet, a világpiaci árak nem indokolják. Az Árnyékkormány szerint vissza kell vonni a hétszeres gázáremelést a lakosság, a vállalkozások és az önkormányzatok esetében is.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek