2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Meg kell állítani a benzin és a gázolaj drágulását – 5 százalékra kell csökkenteni az üzemanyagok áfáját!

Árnyékkormány: Meg kell állítani a benzin és a gázolaj drágulását – 5 százalékra kell csökkenteni az üzemanyagok áfáját!

A mai napon egy újabb negatív történelmi rekordot döntött meg az orbáni infláció: a szerdai nagykereskedelmi áremelés miatt még soha nem volt ennyire drága a benzin Magyarországon. Miközben az Orbán-kormány azt hazudja, hogy a háborús szankciók miatt magasak az üzemanyagárak, valójában a világpiaci olajár már a háború előtti szintre zuhant vissza. A benzinár azonban csak nő és nő tovább.

Az Árnyékkormány szerint meg kell állítani az üzemanyagok további drágulását, ezért az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni. Azonban az Orbán-kormány nyerészkedik az üzemanyagokra rakott, Európa-rekorder áfán és a jövedéki adón is. Tehát a drága benzin valójában csak egy orbáni megszorítás, amely a magyar emberek zsebéből húzza ki a pénzt egy megélhetési válság kellős közepén. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek