2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Elfogadhatatlan, hogy a kormány még mindig nem a pedagógusok bérrendezésével foglalkozik, hanem a tanárokat listázó és fenyegető tankerületi vezetőket jutalmazza!

Árnyékkormány: Elfogadhatatlan, hogy a kormány még mindig nem a pedagógusok bérrendezésével foglalkozik, hanem a tanárokat listázó és fenyegető tankerületi vezetőket jutalmazza!

Miközben szeptember óta folynak a pedagógus-tüntetések országszerte, a kormány a tankerületeken keresztül bünteti a sztrájkban résztvevő tanárokat, vannak viszont, akik busás jutalmat kapnak hűségükért: a 24.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy egy-egy tankerületi igazgató átlagosan több mint másfél millió forint jutalmat kapott, miközben a tankerületi hivatalnokok átlagosan 562 ezer forintot, azaz egy-egy tankerületi vezető külön-külön több jutalmat kapott, mint amennyit a tanárok összesen. 

Az Árnyékkormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány nem a pedagógusok bérrendezésével foglalkozik, helyette a hivatalnokokat díjazza. Az Árnyékkormány a kormánnyal ellentétben leült tárgyalni oktatási szakemberekkel, ez alapján az Árnyékkormány szerint azonnali, 45%-os béremelést kellene adni a pedagógusoknak, vissza kellene adni a tanároknak a sztrájkjogot, törvényben kellene garantálni a tanárok túlóráinak kifizetését, és az államnak vissza kellene adnia az iskolákat a fenntartásukra szánt forrásokkal együtt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek ezt kérik. Egy felelős kormány ezt tenné, mert ezek az intézkedések valódi megoldást jelentenének az évek óta súlyosbodó problémákra.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek