2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A közbiztonság javítása helyett inkább félrevezet és félelmet kelt a Fidesz Miskolcon

A közbiztonság javítása helyett inkább félrevezet és félelmet kelt a Fidesz Miskolcon

A helyi fideszes ellenzék igyekszik azt a hamis képet sugallni, hogy a városban folyamatosan romlik a közbiztonság helyzete. Miután a városi közgyűléseken elismeréssel szóltak a rendőrség és a rendészet munkájáról, a fideszes politikusok sajtótájékoztatókon riogatják a helyieket azzal, hogy Miskolcon folyamatosan romlik a közbiztonság, és ezért kizárólag a miskolci városvezetés felel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a közrend és a közbiztonság fenntartása alapvetően a rendőrség, és nem az önkormányzat feladata. Ezt a tényt a Fidesz által elfogadott Alaptörvény 46. cikke is rendezi, amikor kimondja, hogy a rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, valamint a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének a védelme. Hasonlóan fogalmaz a rendőrségi törvény is. Ezek azonban elkerülik a miskolci fideszes képviselők figyelmét, élükön Hollósy Andrással. A fideszes ellenzéknek csupán az a célja, hogy a miskolciak minél rosszabbul érezzék magukat.

A Velünk a Város frakció ennek az ellenkezőjét tartja szem előtt: a közbiztonság folyamatos javításán dolgozik, ennek érdekében számos intézkedést tett – közölte Simon Gábor frakcióvezető. Az új városvezetés a kormányzati elvonások ellenére több mint hétszázmillió forinttal támogatja a rendőrség munkáját helyben segítő rendészetet. Ennek is köszönhetően a szervezetnél számos fejlesztés történt, új kommunikációs eszközöket és terepjárókat szereztek be, rövidesen indul a testkamera program is. Rendész-rendőr járőrpárok is szolgálnak a városban, az erre fordítható költségvetési keretet hatvanötről nyolcvanmillióra emelték, sőt egy terepjárót is vásároltak a rendőrség számára, hogy a peremkerületeken is hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat.

A Velünk a Város frakció vezetője felszólítja a miskolci Fidesz politikusait, köztük Hollósy Andrást, hogy fejezzék be a valótlan, negatív hangulatkeltést, és a hazug sajtótájékoztatók szervezését.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere tart lakossági fogadóórát 2021. szeptember 22-én szerdán 14:00-tól 17:00 óráig a Városháza harmadik …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum