2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

A kistelepülések halála a kis iskolák bezárása 

A Mi Hazánk határozottan tiltakozik a kis iskolák bezárása ellen, amit Pintér Sándor tervez. Fel kell tennünk a kérdést: Pintér Sándor nem látta a Magyar Falu Programot?
A kis iskolák bezárásának terve erőteljesen szembe megy azzal a kormányzati állásponttal, hogy fontos számukra a vidéki települések fejlesztése. Hiszen a kis iskolák megszüntetésének terve az egyik legfontosabb megtartó erőt veszi semmibe.
 A Mi Hazánk szerint fontos a vidék megtartó erejének erősítése és ennek három alappillére a közbiztonság, a magasabb jövedelmek és a helyben lévő oktatás. Mi már évekkel ezelőtt foglalkoztunk ezzel a problémával, 2020-ban a Borsod megyei vattai általános iskola felső tagozatának megszüntetése kapcsán tiltakoztunk és elmondtuk, hogy ezen kis iskolák megszüntetése a kistelepülések megszűnését fogja okozni hosszútávon. Klebelsberg Kuno forog a sírjában, mikor a róla elnevezett intézményfenntartó rendszer iskolák bezárását tervezi, míg az ő minisztersége alatt 3 év alatt 5000 tanyai tanterem épült Magyarországon.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke és
Szajlai János, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek