2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK reagálása az ügyészség döntésére: Elindulhatnak az eljárások a Sulyok Tamás által törvénytelenül átjátszott földek ügyében

A DK reagálása az ügyészség döntésére: Elindulhatnak az eljárások a Sulyok Tamás által törvénytelenül átjátszott földek ügyében

A Sulyok Tamás ügyében hozott ügyészségi határozat értelmében még Polt Péter sem tudta megakadályozni, hogy eljárások induljanak a köztársasági elnök által törvénytelenül, pénzért, külföldieknek átjátszott földek visszaszerzése ügyében. Bűnei olyan súlyosak, hogy még a fideszes ügyészség sem tudta őt tisztára mosni.

Bár Polt Péter az általam tett büntetőfeljelentéseket jó fideszes pártkatonaként elutasította – amit természetesen meg fogok támadni -, de azt még ő sem tudta megakadályozni, hogy az ügyészségnek vizsgálódnia kelljen az átjátszott földek kapcsán. A döntés alapján az ügyészség közérdekvédelmi szakága fog vizsgálatot indítani az ügyben.

A Demokratikus Koalíció szerint hazánk köztársasági elnöke nem lehet olyan ember, aki törvénytelenül, pénzért, külföldieknek játszott át magyar termőföldeket. Aki bármikor életében súlyos bűncselekmények sorát követte el, az nem lehet Magyarország államfője, a nemzet első polgára, a nemzet egységének megtestesítője. Ha 5 éve, ha 10 éve, ha 20 éve, ha 30 éve követte el, teljesen mindegy.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek