2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben – A hatóságok Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják futni Völnert? 

A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben – A hatóságok Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják futni Völnert? 

Több mint egy hónapja robbant a hír, hogy Völner Pál, Varga Judit elsőszámú helyettese alkalmamként 2 és 5 millió forint közötti összeget fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, amiért az egykori államtitkárra 5 és 10 közötti szabadságvesztés is várhat.

De hiába egyértelmű, hogy a Völner-gate az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botránya, Völner továbbra is szabadlábon van. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali kötelesség megszegésének gyanújával.

A DK szerint az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem háziőrizetbe, felveti a politikai befolyásolás lehetőséget. Orbán Viktor számára azért kedvező az ügyészség tétlensége, mert így a miniszterelnök gátlástalanul használhatja őt egy kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt Simonka György esetében is láthattuk. A DK felháborítónak tartja, hogy ma Orbán Viktor politikai akarata alapján működhet a magyar igazságszolgáltatás, és hogy az ügyészség már több mint egy hónapja hagyja, hogy Völner bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást. A DK válaszokat vár: a hatóságok Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják futni Völnert?

Barkóczi Balázs 

A Demokratikus Koalíció szóvivője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 12. választókerületében

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek