2023. 03. 23. csütörtök

Emőke
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK benyújtotta az alaptörvénymódosítást, hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról – Ez kellene ahhoz, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciós bűncselekmények esetén

A DK benyújtotta az alaptörvénymódosítást, hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról – Ez kellene ahhoz, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciós bűncselekmények esetén

A Fidesz az Alkotmánybíróságra is szerepet szánt abban a színjátékban, amit az Európai Bizottság kedvéért adnak elő az Országgyűlésben.

Tegnap elfogadtak egy olyan törvényt, amely elvileg lehetővé tenné, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciógyanús bűncselekmények esetében, és magánváddal is kikényszeríthető legyen a bírósági tárgyalás, ám direkt úgy írták meg a javaslatot, hogy az alaptörvényellenes legyen. Orbán Viktor arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván ő mindent megpróbált.

A Demokratikus Koalíció benyújtja azt az alaptörvénymódosítást, ami lehetővé tenné az ilyen törvény meghozását. Nem azért, mert ez a törvény jó lenne és pótolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról. Ha Orbán Viktor tényleg ilyen törvényt szeretne, akkor nincs más dolga, mint megszavazni a DK alaptörvénymódosítását. Ha nem így tesz, azzal elismeri: az egész csak színjáték volt, valójában esze ágában sem volt hatályba léptetni ezt a törvényt.

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek