2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a budai arborétum védelmének érdekében

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a budai arborétum védelmének érdekében

A Magyar Narancs számolt be arról, hogy gödöllői Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemhez csatolt Budai Campust bezárják, melynek része a három hektárnyi budai arborétum is. Korábban az érintettek tiltakozása ellenére csatolták a budai karokat a gödöllői Szent István Egyetemhez, a páratlan szépségű területet pedig luxushotel fejlesztés céljából nézték ki fideszes körök. 

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a budai arborétum védelmének érdekében. A javaslat elidegenítési és terhelési tilalmat ír elő a közalapítványok, a közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott intézmények tulajdonába került védett természeti területek vagy értékek vonatkozásában. Elfogadhatatlan, hogy a Gellérthegy lábánál újabb zöldterületet árusítsanak ki büntetlenül, és Mészáros Lőrinc, Tibrocz István vagy valamelyik oligarcha újabb luxusszállodát húzzon fel oda. A törvényjavaslattal garantáljuk, hogy a kormányváltásig egy kapavágás ne történhessen ott, 2022 után pedig a Dobrev Klára vezette új kormánnyal kiemelt védelmet szentelünk majd a területnek.

Gy. Németh Erzsébet, a DK újbudai országgyűlési képviselőjelöltje, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselőjelöltje Kőbányán és Kispesten

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Oltási akció
Az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzők…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum