2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz!

Sikerült elkölteni 14 milliárd forintot egy teljesen használhatatlan kormányzati informatikai rendszerre

Augusztus közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányhatározat az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető programjának megszüntetéséről. Eredetileg ezzel akarták kiváltani a papír alapú ügyintézést a közigazgatásban, de hiába került ez 14 milliárd forintba, gyakorlatilag használhatatlan volt.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a használhatatlan informatikai rendszer ügyében. Meglehetősen aggályosnak tartjuk, hogy Orbánék kormánya 14 milliárd forint közpénzt szórt el egy olyan informatikai rendszerre, ami mehet a kukába. Érdekes lenne kideríteni azt is, milyen logika mentén helyezték ki ennek az egész központját egy Budapest környéki településre, ahova külön procedúra volt kiszállítani a különböző dokumentumokat. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban soha az ilyen erősen kétes ügyeket, és kiderítjük, mire is szórták el Orbánék az értékes milliárdokat.

Kálmán Olga 

A DK elnökségi tagja, II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…