2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  •  A Demokratikus Koalíció benyújtja a parlament elé a Magyar Orvosi Kamara módosító javaslatait

 A Demokratikus Koalíció benyújtja a parlament elé a Magyar Orvosi Kamara módosító javaslatait

Ma az Országgyűlés elé kerül az Orbán-kormány egészségügyi törvénycsomagja. A Magyar Orvosi Kamara azonban felhívta rá a figyelmet: a tervezet veszélyezteti a betegek ellátásának a biztonságát és az orvosok, szakdolgozók megmaradását a közellátásban.

A kormány azonban szokásához híven mindössze egy hétvégét adott az Orvosi Kamarának is ennek a kulcsfontosságú salátatörvény véleményezésére. A Kamara természetesen megtette ezt, majd Takács Péter államtitkárral konzultáció is lezajlott, de mivel az általuk szóvá tett, módosításra illetve elhagyásra javasolt tételek nem jelentek meg a benyújtott törvényjavaslatban, levelet írtak Rétvári Bence belügyminiszter-helyettesnek. Ebben a levélben kérték a Minisztériumot, hogy vegyék figyelembe a javaslataikat, vagy pedig vonják vissza a törvényjavaslatot. A Kamara konstruktivitását jelzi, hogy levelükhöz mellékelték a szövegszerű módosító javaslataikat.

A Demokratikus Koalíció szerint a Magyar Orvosi Kamara egyetértése nélkül veszélyes és ostoba döntés az Orbán-kormány részéről a 12 év alatt már tönkretett magyar egészségügyhöz hozzányúlni. A szakmai szempontok figyelembevétele nélkül ugyanis csak az átalakításnak álcázott rombolás és megszorítás folytatódik az egészségügyben. Ezért a Demokratikus Koalíció vállalja, hogy módosító indítványként benyújtja a parlamentnek a Magyar Orvosi Kamara által javasolt változtatásokat az egészségügyi törvénycsomaghoz.

Dr. Komáromi Zoltán 

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság alelnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek