2023. 09. 26. kedd

Jusztina
1 EUR 391 HUF
1 GBP 450 HUF

50 millió forint értékben adományoztak a menekülteknek

Fáradhatatlanul tevékenykedik a Baptista Szeretetszolgálat a háború miatt kialakult helyzetben, már az első napjától juttat el adományokat Kárpátaljára, hogy enyhíteni tudja a kialakult élelmiszerhiányt. Határainkon belül Tiszabecsen látnak el szolgálatot, információs- és segélypontot üzemeltetnek. Több ezer menekült embernek segítettek már szállást találni, vagy épp tovább utazni. 

Vitaminitalt és jegesteát, illetve ruhát, táskát, takarót és törölközőt adományozott az ukrajnai háborús helyzet elől hazánkba menekülők számára az ismert energiaitalt gyártó cég. A közel 50 millió forint összértékű adományt javarészt a tiszabecsi határátkelőnél valamint a fővárosi BOK Sportcsarnokban osztotta, illetve osztja szét a bajbajutottak között a Baptista Szeretetszolgálat.

– A kialakult háborús helyzetben több ukrán kollégánk is érintett, így első lépésben az ő Magyarországra jutásukat és létbiztonságuk megteremtését segítettük. De nem volt kérdés, hogy szeretnénk támogatást nyújtani többeknek is, akik nehéz helyzetbe kerültek. A Baptista Szeretetszolgálattól kapott visszajelzések alapján döntöttünk úgy, hogy a határon átkelőknek jegesteát, vitaminitalt valamint ruházati termékeket küldünk: 15 raklapnyi italt, többezer mellényt, pólót, széldzsekit, pulóvert, törölközőt, zoknit, sporttáskát biztosítottunk a menekülteknek, közel 50 millió forint összértékben – mondta el Vecsei Márton, a cégcsoport egyik márkavezetője a segítségnyújtás kapcsán.

A cégcsoport nem először segít: működésének 15 éve alatt több százmillió forint értékben támogatott már kiemelt társadalmi ügyeket.

A Baptista Szeretetszolgálat köszöni a támogatást a rászorultak, a háború elől menekülők nevében is. A szervezet munkatársai folyamatosan osztottak a menekülteknek a határnál tartós élelmiszert, konzerveket, édességet, üdítőt, higiéniai termékeket.

A szervezet munkatársai azt kérik, adománnyal segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat!

Pár kattintással online adományozhat: www.baptistasegely.hu/adomanyozas

 

Pénzadományát „Ukrajna” közleménnyel az UniCredit 10918001-55555555-55555555-os számlaszámon is fogadják.

Hívhatja a 1355-ös baptista adományvonalat! Hívásával 300 forinttal támogathatja az ukrajnai háború érintettjeit.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek