Gödöllőnek most van választása!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 4. csütörtök

Bulcsú ünnepli névnapját.
Holnap Fatime napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Gödöllőnek most van választása!
Gödöllőnek most van választása! PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 20., péntek 09:00

Ez a mondat többször is elhangzott azon az Országjáró fórumon, amelyet Semjén Zsolt miniszterhelyettes, és Vécsey László a terület országgyűlési képviselője, valamint Kolozs Csaba polgármesterjelölt tartott tegnap Gödöllőn.


Mindhármuk beszédében elhangzott, hogy Kolozs Csaba személyében egy olyan jelöltet támogatnak, aki felépítette saját sikeres vállalkozását - tehát alkalmas a város vezetésére, ahol sok embernek ad munkát, négy gyermeket nevel, és a polgári keresztény értékrendet tartja szem előtt. Így a gödöllőieknek most október 13-án van először lehetősége, hogy mást válasszon a polgármester székébe.

Az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a területén 17 település van, amelyet képvisel, de Gödöllő polgármestere az egyetlen, akivel nem találja meg a hangot, s ez nem rajta múlik.

A jelenlegi városvezetés legfőbb hibájának az együttműködés képtelenséget tartják, amely miatt a város többször hátrányba került, s emiatt beruházások, fejlesztések maradtak el. Ez főleg 2016-tól erősödött föl, amikor Gémesi György megalapította az Új kezdet nevű pártot. Ez az egyetlen város az országban, ahol egy ellenzéki párt elnöke ül a polgármesteri székben. Ezen a helyzeten még csak rontott az, hogy a testület háromszor utasította el a kötelező betelepítési kvóta elleni javaslatot.

A miniszterelnök helyettes azt hangsúlyozta, hogy ezután is lehet majd EU-s forrásokhoz jutni, amiért az ország jelenlegi vezetése mindent megtesz, hiszen nemzethű képviselőket küldött Brüsszelbe, erős nemzeti kormánya van az országnak, amely 2010-ben egy államcsőd közeli állapotban vette át a vezetést, de életképes gazdasági programokkal egy jól teljesítő országot épített fel, de ehhez kell a harmadik feltétel is. Ez pedig az, hogy a településnek olyan polgármestere legyen, aki jó kapcsolatban van az országgyűlési képviselővel, a megye vezetésével, ahol a forrásokat elosztják, a kormányzattal, s nem ellenállásban van mindenkivel, mert a lobby tevékenység ezután sem tiltott, hanem fontos lesz. - Ha nincs értékrendi közösség, akkor ezekből a forrásokból a város kimarad, - mondta. A jelenlegi jelöltnek pedig már most jó kapcsolata van a miniszterelnökkel, a miniszterekkel, a megyei vezetéssel. Nyitott ajtókat döngethet a város érdekében.

Kolozs Csaba polgármesterjelölt, azzal kezdte mondandóját, hogy Gödöllőnek vissza kell állítani a polgári keresztény értékrendet, mert letért erről az útról. Szerinte nem valaki ellen, hanem valamiért kell harcolni. Nem azért nem jött fejlesztés Gödöllőre, mert nem lett volna rá lehetőség, hanem mert a jelenlegi polgármester párbeszéd képtelensége ide vezetett, - mondta. - Mint négy gyermek édesapja azt szeretném, ha a fiatalok olyan Gödöllőn növekedhetnének fel, ahol van perspektíva. Elmondta, hogy az elmúlt hetekben Orbán Viktor miniszterelnökön kívül, aki támogatásáról biztosította, olyan miniszterekkel, és államtitkárokkal egyeztetett, akik a jelenlegi problématérképpel megismerkedtek, s bírja ígéretüket, hogy ezekre közösen megoldást találnak, ha megnyeri a választást.

Melyek ezek a területek?

Többek között: a helyi közlekedés elégtelensége, az elkerülő utak megépítése, az egyetemi szellemi kapacitás jobb kihasználása, a kommunális adó eltörlése, a helyi vállalkozások helyzetbe hozása, befektetők, cégek idetelepítése, a lakosság számára a Gödöllő kártya bevezetése, a lakótelepek panel programja, a parkolás rendjének megváltoztatása, a kormányablak belvárosba helyezése.

Kolozs Csaba zárszavában Kiss Ulrich jezsuita atyát idézte, miszerint: „Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker.”

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások