Ásvány fesztivál - Csak kritikusan
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Ásvány fesztivál - Csak kritikusan
Ásvány fesztivál - Csak kritikusan PDF Nyomtat Email
2014 február 28., péntek 20:52

Ásványok drágakövek és ősmaradványok a világ minden részéről mintegy 300 asztalon - ez várja az érdeklődőket a 32. Miskolci Nemzetközti Ásványfesztiválon, mindezek mellett Csak kritikusan játék zajlik középiskolásoknak és szakmai fórum születésnapi köszöntővel.


Pénteken délelőtt sajtótájékoztatón  ismertették a szervezők az esemény részletes programját. Az ásványfesztivál 2014. március 8-án nyílik, s a két napon  át szakemberek, gyűjtők, érdekességekre, látványosságra vágyók, tanulni szándékozók – minden érdeklődő megtalálhatja a számára izgalmas tartalmakat. A nagy hagyományokkal bíró ásványbörzének az egyetemi főépület ad helyet.
A kétnapos kiállítást egy szakmai fórum előzi meg amelyen Dr. Szakáll Sándort, a Műszaki Földtudományi Kar Ásvány és Kőzettani Intézet tanszékének docensét, a Móra Ferenc - díjas muzeológust köszöntik, az erre az alkalomra megjelenő, tudományos publikációkat tartalmazó kötettel.
Az ásványfesztivál alkalmas arra, hogy felhívják figyelmet a  karon zajló különleges kutatásokra, így például a mikroelektronikában oly fontos kritikus elemekkel foglalkozó CriticEl programra. Minthogy a fesztivál egyik célja, közelebb, hozni az ásványok világát a fiatalokhoz, számukra, a középiskolások számára hirdettek meg vetélkedőt Csak kritikusan címmel. A versengés  eredményét is kihirdetik a fesztivál ideje alatt.
Gondoltak persze az apróságokra is, lesz játszóház, ahol a szervezők játszóeszközként is bemutatják az ásványokat, a kőzeteket úgy, hogy közben tanulni is lehet róluk.
A szervezők elmondták, hogy az ásványfesztivál két napján, Miskolcon a 20-as buszok bekanyarodnak az egyetemre, s az MVK kiegészítő, 22-es járatokat is indít  a Centrum áruháztól.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások