2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Vona Gábor Facebook-bejegyzése: Rövid reagálás Áder János levelére

Vona Gábor Facebook-bejegyzése: Rövid reagálás Áder János levelére

Áder János végre válaszolt a levelemre, amelyre természetesen én is a megfelelő, hivatalos formában el fogom küldeni a magam álláspontját. Itt most csak egy gyors reakció.
Továbbra is fontosnak tartom, hogy személyesen egyeztethessek az államfővel. Több mint egymillió magyar ember támogatta a Jobbikot 2014-ben, azóta pedig egyértelművé vált, hogy a legerősebb ellenzéki politikai közösség vagyunk. Ebben a minőségemben és egy nemzeti ügyben, az Alaptörvény módosítása kérdésében továbbra is kérem az államfőt, hogy számtalan elfoglaltsága közepette adjon 15 percet, hogy álláspontomról tájékoztathassam. Amennyiben az elnöknek úgy könnyebb, akkor hívja meg az összes frakcióvezetőt, hogy mindenki álláspontját megismerhesse, és mérlegelni tudja, van-e neki feladata a kialakult helyzetben.

Meggyőződésem, hogy Magyarország államfője nem tehet úgy, mintha nem lennének politikai ügyek, amiben neki is meg kell szólalnia. Nagyon örültem Áder János népszavazás idején tett megnyilatkozásának, de a problémát azóta nem sikerült megoldani. A köztársasági elnök nem lehet sem egy párt, sem az elit képviselője, hanem az emberek elnöke kell, hogy legyen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek