2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Vadkutató vonatozások a lillafüredi és a pálházi vonalon

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közreműködésével – első alkalommal szervezett programsorozatot a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán a hagyományos vadászati kultúra terjesztése érdekében.

A kezdeményezés a Földművelésügyi Minisztérium pályázati támogatásának köszönhetően valósult meg. A rendezvények célja volt a résztvevők vadászati ismereteinek bővítése a Magyarországon szokásos hagyományos vadászat jellegzetességeiről, a vadászat valódi, a közvélemény által sokszor félre- vagy egyáltalán nem ismert illemtanáról.
A szervezők négy különvonatot indítottak áprilisban és májusban. A lillafüredi kisvasút vonalán a Szalonka Varázs Expressz Andókútra, a Lutra Expressz pedig Garadnára közlekedett. A Kittenberger Kálmán és az „Őzbak cserkelés a Hegyközben”  elnevezésű különvonatok pedig Pálházáról Rostallóig zakatoltak. Az érdeklődőket minden helyszínen szakmai előadások, vadászkürtös, vérebes és íjászati bemutatók várták. Alkalmuk nyílt megnézni, hogy milyen egy teríték és megízlelhettek különféle vadhúsból készült ételeket is. A tematikus túrákon összességében több százan vettek részt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum