2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Hét európai uniós pályázat keretében csaknem 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg turisztikai fejlesztések országszerte, a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában. A beruházásokat a Természetjáró Szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre. A részleteket kedden, Budapesten ismertették.

A program részeként az ÉSZAKERDŐ Zrt. számos turisztikai beruházást valósít meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Négy évszakos pihenőhelyet alakítanak ki Háromhuta községhatárban az István-kút környékén, a Nagy-Milic déli oldalán a Csataréti háznál, valamint a Magyarország legészakibb részén elhelyezkedő Oláh-réten. Mindhárom helyen turisztikai szempontból is érdekes meteorológiai állomás épül, és ezekhez kapcsolódva bemutatóhelyeket is létrehoznak. Újjáépítik a Lillafüreden, az 1950-es években lebontott Zsófia-kilátót, és egy ide vezető lombkorona tanösvényt is kialakítanak. Korszerűsítik a lillafüredi Lencsés-forrás pihenőt, a Sárospatak mellett található Botkői autóspihenőt, valamint a Telkibányától nem messze fekvő Királykúti pihenőt. Ezen túl megújul az Újhutai elágazástól induló tanösvény is.

A fejlesztéseket 100 %-os támogatási intenzitással, csaknem 189 millió forint támogatásból valósítja meg az erdőgazdaság. A munka hamarosan kezdődik, és a pályázati kiírásnak megfelelően 2020. szeptember végére fejeződik be – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek