2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Török szakemberek látogattak Miskolcra a megújuló energia hasznosítás jó példáiért

Török szakemberek látogattak Miskolcra a megújuló energia hasznosítás jó példáiért

Az Európai Unió és Törökország támogatásával megvalósuló ReCoopGreen (Renewable Cooperation & Sustainable Partnerships between Green Cities: Megújuló Együttműködés és Fenntartható Partnerségek) projekt keretében, a konzorcium magyar tagja, az ÉMFF Alapítvány, török szakemberek számára szervezett miskolci tanulmányutat a héten. 

A megújuló energia hasznosítás jó példáinak bemutatásában a térség fenntartható fejlődéséért dolgozó alapítványt Miskolc M.J.V. Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. segítette.

A 12 vendég az alábbi szervezeteket képviseli: Taşev Training Culture and Youth Association, Gaziantep Governorship City Planning and Coordination Directorate, Gaziantep Metropolitan Municipality, Silk Road Development Agency, Gaziantep University.

A csoportot Kiss Gábor alpolgármester köszöntötte az önkormányzat részéről. Miskolc általános bemutatását követően a megvalósult és tervezett energetikai fejlesztésekről hallhattak előadást, majd ezt követően több létesítménybe is ellátogattak.

A csoport megtekinthette a miskolc-tapolcai Avalon Park zöld innovációit, a Bogáncs úti rekultivált hulladéklerakó gázkútjait és hulladékudvarát, a Futó utcai depóniagázzal is működő hőközpontot és a város faaprítékra alapozott biomassza fűtőművét.

A Hejőpapi lerakóban működő RDF üzemet követően a kistokaji hőközpontban láthatták, hogyam működik a geotermikus energia hasznosítása, a városi szennyvíztelepen pedig a biogáz üzemben jártak.

A továbbiakban az MVK telephelyére is ellátogatnak (Villamos, villamos javító, CNG busz, CNG töltő, forgalomirányítás) és a green city alapelvek alapján kialakított Tapolcai Strandra is .

A török vendégek az alapítvány munkatársainak és önkénteseinek kalauzolásával a város turisztikai látványosságait is megtekintették.

A tanulmányút szervezője, az  Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány több programja segíti a térség zöld gazdaságfejlesztését. Ezek közé tartoznak a Belvárosi Biovásár néven 11. éve működő biopiac üzemeltetése, a Miskolci Zöld Kosár termelői-fogyasztói közösség működtetése és a NAUTILUS Fenntartható Életmód Klaszter működtetése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…